Strokovno izobraževanje za zaposlene v živilski dejavnosti po sistemu HACCP

Sekcija za gostinstvo in turizem ter sekcija živilskih dejavnosti

pri OOZ Radovljica

 

V mesecu aprilu 2017 bomo organizirali strokovno izobraževanje za zaposlene v živilski dejavnosti po sistemu HACCP.

 

Izobraževanje bo potekalo:

 

  •  v ponedeljek, 16. aprila 2018, ob 9.00 uri v prostorih Hotela Tripič v Bohinjski Bistrici,  Triglavska cesta 13, 4264 Bohinjska Bistrica  in

 

  • v torek, 24. aprila 2018 ob 9.00 uri v dvorani OOZ Radovljica na Gorenjski cesti 20, 4240 Radovljica.

 

Program bo zajemal:

  • Zakonodaja (higiena živil),
  • Živila kot dejavnik tveganja, ki lahko ogrožajo zdravje potrošnika (11. aprila 2018 se začne uporaba Uredbe Komisije (EU) 2017/2158 o blažilnih ukrepih in referenčnih vrednostih za zmanjšanje prisotnosti akrilamida v živilih (peka kruha, finega pekovskega peciva, pomfrit, krompirjev čips, krekerji, pražena kava, instant kava,…..), transmaščobne  kisline v živilih
  • Zakonodaja na področju proizvodnje, prometa in prodaje živil (Pravilnik o določitvi majhnih količin živil lastne proizvodnje, ….),
  • Patogeni mikroorganizmi,
  • HACCP v praksi(načela, preventivni, kontrolni in korektivni ukrepi, dobra higienska in proizvodna praksa ter spremljajoči higienski ukrepi, uporaba smernic dobre higienske prakse ali lastni načrt)
  • Zagotavljanje sledljivosti živil,
  • Obveznosti za prevoznike živil (registracija, čiščenje, dokumentacija …),
  • Nadzor nad alergeni, dopolnitev dokumentacije, podajanje informacij o prisotnih alergenih v živilih - praktični primeri,
  • Informacije o označevanju hranilnih snovi na predpakiranih živilih,
  • Najpogostejše nepravilnosti ugotovljene med inšpekcijskimi nadzori in kako jih odpraviti,
  • Pisno preverjanje.

 

Cena izobraževanja na osebo znaša30,00 EUR z DDV.

Sekcija bo krila stroške izobraževanja za nosilce dejavnosti v višini 50 %, za zaposlene delavce pa v višini 25 %. Rok za prijavo je do petka, 13. aprila 2018 za prvi termin in do ponedeljka, 23. aprila 2018 za drugi termin, in sicerna telefonsko številko 04 53 20 282/ 051 421 577 ali na elektronski naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. . Izobraževanje bo izvedeno le v primeru zadostnega števila prijav.

 

 

 

Predsednik sekcije za gostinstvo in turizem ter

Sekcije za živilsko dejavnost pri OOZ Radovljica

Jure Kuralt, l.r.

 

We use cookies to improve our website and your experience when using it. Cookies used for the essential operation of the site have already been set. To find out more about the cookies we use and how to delete them, see our privacy policy.

I accept cookies from this site.

EU Cookie Directive Module Information