USPOSABLJANJE – DOBRA HIGIENSKA IN DOBRA PROIZVODNA PRAKSA (HACCP)

Sekcija za gostinstvo in turizem ter sekcija živilskih dejavnosti pri OOZ Radovljica

 

V mesecu juniju 2020 bomo organizirali strokovno izobraževanje za zaposlene v živilski dejavnosti po sistemu HACCP.

 

Izobraževanje bo potekalo:

 

-              v sredo, 10. junija 2020, ob 8.00 uri v prostorih Hotela Tripič v Bohinjski Bistrici, Triglavska cesta 13, 4264 Bohinjska Bistrica 

 

Delavnica je namenjena vsem, ki prihajajo v stik z živil (gostinci, trgovci, prevozniki živil, nosilci dopolnilih dejavnosti, peki, slaščičarji,….) in so se dolžni usposabljati in izobraževati s tega področja, da lahko zagotavljajo varno in neoporečno hrano za svoje kupce (XII. Poglavja Uredbe Evropskega parlamenta in Sveta (ES) št. 852/2004 o higieni živil).

 

Usposabljanje bo trajalo tri šolske ure.

Poudarek delavnice bo na sledečih temah:

•             Higiena živil, odgovornosti nosilcev dejavnosti in zaposlenih;

•             Sistem HACCP v praksi, kdaj lahko uporabljamo gostinske smernice, kdaj moramo izdelati lasten HACCP načrt?

•             Spremljajoči higienski programi (odpadki, čiščenje, …);

•             Novosti v zakonodaji in obveznosti glede dopolnitve dokumentacije (transmaščobne kisline, akrilamid …);

•             Umik in odpoklic živil in novosti v zakonodaji;

•             Priporočila nosilcem dejavnosti podana s strani NIJZ za delo z živili ob epidemiji novega koronavirusa SARS-CoV-2;

•             Pogoste kršitve, ki jih inšpektorji zaznavajo na terenu (vezane na dokumentacijo, postopke) in kako se jim izogniti.

 

Cena izobraževanja na osebo znaša 30,00 EUR z DDV.

Sekcija bo krila stroške izobraževanja za nosilce dejavnosti v višini 50 %, za zaposlene delavce pa v višini 25 %. Rok za prijavo je do ponedeljka, 8. junija 2020, in sicer na telefonsko številko 04 53 20 282/ 051 421 577 ali na elektronski naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. . Izobraževanje bo izvedeno le v primeru zadostnega števila prijav.

 

 

Predsednik sekcije za gostinstvo in turizem ter

Sekcije za živilsko dejavnost pri OOZ Radovljica

Jure Kuralt, l.r.

We use cookies to improve our website and your experience when using it. Cookies used for the essential operation of the site have already been set. To find out more about the cookies we use and how to delete them, see our privacy policy.

I accept cookies from this site.

EU Cookie Directive Module Information