Sekcija za gostinstvo in turizem ter Sekcija živilskih dejavnosti pri OOZ Radovljica organizirata
V mesecu maju 2023 bomo organizirali strokovno izobraževanje za zaposlene v živilski in gostinski dejavnosti po sistemu HACCP, in sicer v torek, 9. maja 2023, ob 9.00 uri v prostorih Hotela Tripič v Bohinjski Bistrici, Triglavska cesta 13, 4264 Bohinjska Bistrica
Delavnica je namenjena vsem, ki prihajajo v stik z živil (gostinci, trgovci, prevozniki živil, nosilci dopolnilih dejavnosti, peki, slaščičarji,….) in so se dolžni usposabljati in izobraževati s tega področja, da lahko zagotavljajo varno in neoporečno hrano za svoje kupce (XII. Poglavja Uredbe Evropskega parlamenta in Sveta (ES) št. 852/2004 o higieni živil).
Usposabljanje bo izvedla gospa Sonja Čeferin Tomaš, univ.dipl.inž.živ.teh. in bo trajalo cca. 3 ure.
Vsebina izobraževanja:
- Pomen usposabljanja;
- Kultura varnosti hrane;
- Varna prehrana in dejavniki tveganja;
- Dobra proizvodnja praksa;
- Dobra higienska praksa (osebna higiena, delovna obleka, higiena rok-kdaj, kako, zakaj jih je potrebno umivati,….);
- Označevanje živil (alergeni, informacije o alergenih pri nepredpakiranih živilih),
- Akrilamid,
- Transmaščobne kisline,
- Vodenje HACCP dokumentacije;
- Validacije;
- Verifikacija,
- Najpogostejša neskladja ugotovljena med notranjim in inšpekcijskim nadzorom;
- Preizkus znanja;
- Potrdilo o udeležbi.
Vsak udeleženec dobi potrdilo o udeležbi. Cena izobraževanja na osebo znaša 35,00 EUR z DDV. Sekcija bo članom OOZ Radovljica s plačano članarino krila stroške izobraževanja za nosilce dejavnosti v višini 50 % in za zaposlene delavce v višini 25 %.
Rok za prijavo je do ponedeljka, 8.5.2023, in sicer na telefonsko številko 04 53 20 282/ 051 421 577 ali na elektronski naslov vesna.odar@ozs.si. Izobraževanje bo izvedeno le v primeru zadostnega števila prijav.
Predsednik Sekcije za gostinstvo in turizem ter Sekcije za živilsko dejavnost pri OOZ Radovljica,
Branko Slamar, l.r.